top of page
Sök
  • lovisasolkvint

Uppdaterat: 31 aug. 2021
Sommaren börjar lida mot sitt slut och många har börjat återvända till sina arbeten. Förhoppningsvis känner du dig utvilad och ser fram emot hösten.


Semestern är till för att vila, ha roligt och reflektera vilket leder till att nya idéer föds. Oavsett om du kommit på en helt ny affärsidé eller arbetar på ett företag som är redo att ta sig ann nya utvecklingsprojekt kan vi på Nenosys hjälpa dig att förverkliga digitala projekt från start till mål.


Apputveckling

Vi förverkligar dina appidéer, läs mer apputvecklingsprocessen HÄR.


Webb

Vi är duktiga på att bygga webbaserade plattformar och system från grunden och utveckla digitala produkter. Vi kan också skapa en funktionell och snygg hemsida till ditt nya företag eller hjälpa er om företagets gamla hemsida behöver förnyas.


AI och IoT

Vi skapar mjukvaror efter era behov där AI och IoT är några av våra kärnkompetenser.
 

Nenosys AB är ett helsvenskt företag i Göteborg med ett helt eget utvecklingsbolag i Indien, Quanro Solutions. Vi arbetar med svenskt kontrakt, svensk projektledning och kommunikation. Utveckling sker i IT-kompetensens hjärta Banglore i Indien av våra kollegor där. Tryggt, prisvärt och kvalitetssäkert.


33 visningar0 kommentarer

Allt börjar med en idé. När du fått en idé som är så bra så att du vill göra den till verklighet kommer nästa fundering. Hur går jag till väga för att förverkliga min appidé? Hur utvecklar man en app?


Det finns olika sätt att utveckla en app, men om du inte har erfarenhet av att programera själv är det enklaste sättet att kontakta ett företag som kan utveckla appen åt dig. Gör research för att se till att du hittar en pålitlig partner. Sätt en budget, en tidsplan och fundera över appens grundläggande funktioner och syfte. Ju mer information och detaljer du kan ge till din apputvecklare desto bättre. Det kan vara bra att du kontaktar flera utvecklare för att sedan bestämma vilket företag som är mest passande utifrån dina behov, som till exempel utifrån kostnad, geografisk plats, erfarenhet, referenser, engagemang och personkemi. Processen för att utveckla applikationen kan se lite olika ut beroende på företag, men i stora drag går det till så här:


1. Kravspecifikation

Det första steget är att kontakta de valda företagen för att boka in möten. Ni lär känna varandra och dem lyssnar på dina visioner. Vilka funktioner ska appen ha? Vad är syftet med appen och vilken målgrupp riktar den sig till? Tillsammans går ni egenom alla dina krav och önskemål för att sedan utforma en kravspecifikation. Utifrån kravspecifikationen kommer företagen sedan kunna ta fram ett kostnadsförslag och en tidsplan för din app. Se till att ha ett kontrakt med din apputvecklare som bekräftar vad det är ni kommit överens om. Kontraktet bör innehålla uppgifter så som information om båda parter, pris och vad som ingår i det, betalningsplan, tidsplan, hur länge kontraktet är bindande och vad som händer om någon vill avbryta projektet tidigare. Vi rekommenderar även att ni signerar ett NDA (non disclosure agreement), det vill säga ett sekretessavtal. Ett sekretessavtal innebär att apputvecklaren inte får föra dina idéer och planer vidare.


2. Prototyp

En prototyp är jättebra för att se exakt hur appen kommer se ut och fungera samt för att möjliggöra justeringar innan utvecklingen börjar. Det är också ett bra sätt för dig att visa lösningen för eventuella investerare eller partners. Många apputvecklare erbjuder detta, men det kan göras på olika sätt.


En typ av prototyp är en såkallad High fidelity prototyp. Klicka HÄR för att se hur en sådan prototyp kan se ut och hur den interagerar (i detta fall på en iPad, men principen är den samma på en smartphone). Under processen kommer ni tillsammans att gå igenom och bryta ner önskemål, krav och idéer och konkretisera era idéer på detaljnivå.

På IT-språk kan man säga att UI/UX diskuteras. Kort förklarat kan man säga att UX står för user experience, användarvänlighet och handlar om designarbete för att göra användarnas upplevelse så enkel och bra som möjligt. UI, User Interface fokuserar mer på hur designen ska se ut för att fånga intresse hos användaren.


3. Utveckling och kvalitetssäkring

Programmeringsfasen startar och prototypen från förra steget utvecklas och implementeras. Sprintermöten bör hållas under tiden där delleveranser presenteras för dig som kund. Sedan kommer nästa fas, test och kvalitetssäkring där appen sätts på prov. För att se till att allt fungerar felfritt testas alla funktioner. Kravspecifikationen ska vara uppfylld och prestandan ska hålla måtten.


4. Leverans

Applikationen levereras och det är dags att driftsätta den. Leverantören hjälper till att få Google play och App store att godkänna din nya app.


5. Underhåll

Underhåll är nödvänligt för att din app ska tas hand om på bästa sätt. Bland annat för buggfix, support samt för att förbättra funktioner för att din app alltid ska vara i toppskick. Många leverantörer erbjuder löpande underhållsavtal. När appen har lanserats kommer den få feedback från användare, se då till att tidigt fånga upp deras önskemål. Om din app består av tredjepartskomponenter, kommer du tvingas göra uppdateringar när komponenterna gör det.Intresserad av att utveckla en app? 

Nenosys AB är ett helsvenskt företag i Göteborg med ett helt eget utvecklingsbolag i Indien, Quanro Solutions. Vi arbetar med svenskt kontrakt, svensk projektledning och kommunikation. Utveckling sker i IT-kompetensens hjärta Banglore i Indien av våra kollegor där. Tryggt, prisvärt och kvalitetssäkert.


20 visningar0 kommentarer
  • lovisasolkvint

Uppdaterat: 13 aug. 2021

Funderar ert företag på att flytta er IT-utveckling till ett annat land? Vi reder ut fördelar, utmaningar och vad man ska tänka på.


Först och främst vill vi reda ut begreppen outsoursing och offshoring. Outsourcing innebär, som ordet lyder att man överlåter arbete till en extern part. Processen sköts av ett annat företag och du och ditt företag kan fokusera på er kärnverksamhet. Offshoring innebär att ett företag förlänger produktionen till ett annat land. Offshore outsourcing är när företag flyttat produktion av varor eller tjänster utomlands och till ett externt företag.


Kostnadseffektivitet

Kostnaden är kanske den främsta anledningen att företag väljer att flytta sin IT-utveckling utomlands. Du får en lägre kostnad än du skulle fått i Sverige och där med finns det möjlighet till en större vinst. Lockas dock inte bara av de låga priserna, se till att företaget du väljer är kvalitetssäkert så att du inte kastar pengarna i sjön.


Tid

Offshore outsourcing är tidseffektivt. Spara tid och lägg ert fokus på ert kärnområde och ta hjälp av ett annat företag som kan ta över områden som ni är mindre bra på. Om ni väljer att flytta utvecklingen till ett land som till exempel Indien är tidsskillnaden en fördel. På så sätt maximerar ni dygnets timmar genom att utvecklingsteamet redan arbetat 3,5 timmar medan du låg och sov.


Kommunikation

Det är viktigt att säkerställa att kommunikationen fungerar bra. Kommunikation kan vara utmanande, speciellt när personerna sitter i olika länder med olika kulturer. Jobba med tydligt ledarskap och rak kommunikation så att ni undviker missförstånd. De flesta företag har under pandemin mer eller mindre tvingats att testa distansarbete och har därför fått lite mer erfarenhet. Att jobba från olika platser i världen är inte lika främmande längre.


Kompetens

Det kan vara svårt att hitta duktiga programmerare med rätt kompetens och erfarenhet då efterfrågan är stor. Därför kan det finnas anledning att leta utanför Sveriges gränser. Säkerställ att leverantören du väljer är pålitlig och har rätt kompetens för att ta över ansvaret. Generellt sätt är det lätt att skala upp och ner med offshore outsourcing. Du kan snabbt hitta specialister utan att påverka företagets processer.


 

Kontakta gärna oss på Nenosys om du vill veta mer. Nenosys AB är ett helsvenskt företag i Göteborg med ett helt eget utvecklingsbolag i Indien, Quanro Solutions. Vi arbetar med svenskt kontrakt, svensk projektledning och kommunikation. Utveckling sker sedan i IT-kompetensens hjärta Banglore i Indien av våra kollegor där. Tryggt, prisvärt och kvalitetssäkert.

96 visningar0 kommentarer
Anchor 1
bottom of page